I år går pengene fra Børnenes U-landskalender til at give børn i Tanzanias største by en bedre skole, hvor de lærer mere.

Om U-landskalenderen

Forestil dig, at du havde over 200 klassekammerater. At du måtte sidde på gulvet i timen, fordi der ikke var stole og borde nok. Sådan er skoledagen for mange børn i Tanzania.

Med pengene fra julekalenderen vil SOS Børnebyerne nu hjælpe børn, der går i sådan nogle kæmpeklasser. De bor i Tanzanias største by. Den hedder Dar es Salaam.

Hvert år flytter der masser af mennesker til byen. Over halvdelen af dem er børn. Og de fleste af dem er meget fattige. Byen bare vokser og vokser. Mange af de børn kommer til at leve midt mellem trafikpropper, skrald og fattigdom.

Også i skolerne er der trangt. Der kommer nemlig hele tiden flere børn. Men der kommer ikke flere klasseværelser, toiletter eller lærere. Derfor er klasserne helt proppede. Nogle gange er der mere end 200 elever i ét lokale.

Derfor vil SOS-børnebyerne give en bedre skolegang til 10.000 børn i den store by. De skal gå i mindre klasser, hvor alle kan se tavlen. Lærerne skal også i skole. De skal blive endnu bedre til at undervise børnene. Så børnene lærer mere, og så det bliver lidt sjovere at gå i skole.