Filmbank

Her er samlet alle de film, som er en del af U-landskalenderen 2016 og undervisningsmaterialet omkring ”Amals Hemmelighed”. Alle kan nemt afspilles ved at klikke på dem her på siden.
Desuden finder du i boksene ude til højre lydfiler til årets sang, til Motor-Milles dansevideoer samt til lydbøgerne af årets fortællinger.

Sådan laver du foto-historier (04:07)
Tutorial, der viser, hvordan eleverne laver deres egne fotohistorier.

Musikvideo med Mzungu Kichaa (03:24)
Mzungu Kichaa er musikstjerne i Tanzania. Men han er dansk og hedder egentlig Espen Sørensen. Han har lavet årets gyngende, østafrikanske sang til U-landskalenderen. Den ligger også i filmbanken som ren lydfil, man kan høre i klassen eller synge med på.

Interview med Mzungu Kichaa (03:43)
Espen Sørensen introducerer årets sang og fortæller om ideen bag musikken.


Dansefilm med Mille

Dansevideo - 1 (07:50)
Mærk rytmen og gi’ den gas med hele kroppen! Lær en ægte, sjov afrodans, hvor alle kan være med. SOS-ambassadør Mille Gori (kendt fra Ramasjang) instruerer trin-for-trin sammen med børn fra Tanzania.

Dansevideo - 2 (07:54)
Mærk rytmen og gi’ den gas med hele kroppen! Lær en ægte, sjov afrodans, hvor alle kan være med. SOS-ambassadør Mille Gori (kendt fra Ramasjang) instruerer trin-for-trin sammen med børn fra Tanzania.

Dansevideo - 3 (08:49)
Mærk rytmen og gi’ den gas med hele kroppen! Lær en ægte, sjov afrodans, hvor alle kan være med. SOS-ambassadør Mille Gori (kendt fra Ramasjang) instruerer trin-for-trin sammen med børn fra Tanzania.


Tingatinga

Hvad er Tingatinga? (02:46)
Hør Mr. Rubuni fortæller, hvad Tingatinga-malerier egentlig er. Hvem opfandt den måde at male på? Hvilke farver skal man bruge? Hvad kan han selv godt lide at male?

Mød Mr. Rubuni (04:39)
Mr. Rubuni er en af de dygtige kunstmalere, der maler i Tanzanias helt særlige Tingatinga-stil. Besøg hans værksted, og se, hvordan et vaskeægte Tingatinga-maleri bliver til helt fra bunden.


Danida-film om Tanzania

Velkommen til Tanzania (03:04)
En kort introduktion til Tanzania. Om den flotte natur, masaierne, krydderiøen Zanzibar, storbyen Dar es Salaam og de fattige i byens slumområder.

Tanzanias natur (03:57)
Tag med ned i det udslukte vulkankrater Ngorongoro og oplev det rige dyreliv tæt på. Inspirationsfilm til fotohistorie-temaet ”Tanzanias natur”.

Storbyen (03:59)
Dar es Salaam er en af de hurtigst voksende storbyer i Afrika. Tag med til byen, der har svært ved at finde plads til de mange tilflyttere. Inspirationsfilm til fotohistorie-temaet ”Storbyen”.

Livet på landet (03:53)
Mød masaierne i det nordlige Tanzania, kom med i skole, og find ud af, hvad børnene laver, når de har fri. Inspirationsfilm til fotohistorie-temaet ”Livet på landet”.

Henrik Einspor om Amals Hemmelighed (03:20)
Elevbogens forfatter fortæller om Amals Hemmelighed og sine egne oplevelser i Tanzania.

Tæl til 10 på swahili (00:41)
Moja, mbili, tatu… Børn fra SOS Børnebyerne i Dar es Salaam tæller til 10 på swahili.

Bådebyggerne (01:22)
Fiskernes solide træbåde er håndbyggede. Se selv, hvordan det foregår på et lille værft i Stone Town på Zanzibar.

Dyrene i Tanzania (01:28)
Gnuer, zebraer, elefanter, løver, flodheste, elefanter og strudse. Tanzanias nationalparker er fulde af spændende dyr.


DR – Sebastian og Afrikas vildeste dyr

Sebastian og Leoparden (15:03)
Sebastian er på safari i Tanzania. I dag vil han prøve at finde en leopard, men først besøger han en masai-landsby. Her venter der ham en blodig overraskelse…

Sebastian og Flodhesten (15:32)
Der er mange farlige dyr i Afrika. Men ét dyr har dræbt flere mennesker end løver, elefanter og næsehorn tilsammen. Sebastian prøver at finde det.

Sebastian og næsehornet (15:11)
Nogle af Tanzanias mange dyr er meget sjældne. Sebastian prøver at opstøve et dyr, der er utrolig svært at finde. Han vil finde det sorte næsehorn!

Sebastian og hyænen (15:31)
Sebastian er på safari i Tanzania, der vrimler med dyr! Nu vil han prøve at finde et dyr, som mange synes er grimt og ulækkert. Han vil prøve at finde en hyæne.

Sebastian og colobus-aben (15:31)
Sebastian er taget til den flotte ø Zanzibar i Tanzania for at finde nogle helt specielle dyr. Han prøver at finde den super-nysgerrige Colobus-abe med de fire fingre!

Sebastian og kæmpe-krabberne (15:12)
På øen Zanzibar er Sebastian på udkig efter et meget sjældent dyr. En krabbe, der ikke er helt almindelig. En kæmpe-krabbe – der kan klatre i træer!


DR – Sofus i Tanzania

Sofus besøger Maria (14:02)
Sofus lander hos Maria i hendes børnehave i Dar es Salaam i Tanzania. Han er med til leg og sang. De øver sig også i engelske ord. Maria synes, det er svært at få ordet og lyden til at passe sammen.

Sofus besøger Fairati og Guate (14:02)
Sofus lander hos Fairati og Guate i Chanika i den store by, Dar es Salaam. De spiller fodbold, men Fairati får et sår på fingeren. De har ikke plaster, men heldigvis har Fairatis mor en anden løsning.

Sofus besøger Pendo (14:24)
Sofus lander hos Pendo. Hun bor i en masai-landsby i Tanzania med sin bedstemor. Sofus får masaitøj på, og hun viser ham, hvordan de danser og leger. Pendo tager også Sofus med ud at passer geder, men en af gederne er slet ikke til at styre.

Sofus besøger Kau og Baharia (14:20)
Sofus besøger Kau og Baharia på øen Zanzibar i Tanzania. De leger og tager på markedet for at købe ind. Sofus kommer også med ud at fiske. Men fisketuren går ikke helt som planlagt.


DR – Ultra Nyt

Ultra Nyt Special – i Tanzania (14:25)
Tommy Zwicky fra Ultra Nyt er taget til Tanzania. Han vil bl.a. undersøge, om det virkelig passer, at der kan være over 150 elever i én klasse. Og hvorfor flyver der droner rundt oppe over de store dyre-reservater?